Ex-manager Schumacher: het wordt tijd voor duidelijkheid

De voormalig manager van Michael Schumacher, Willi Weber, roept zijn familie op de fans duidelijkheid te verschaffen over zijn toestand. Meer dan drie jaar na Schumi's ski-ongeluk weet het publiek effectief niets over de Duitse kampioen.

Weber was het grootste deel van Schumachers leven zijn manager. Hij begeleidde hem vanaf zijn juniorjaren tot in zijn wereldtitels, maar nu lijkt Willi gebrouilleerd met de familie. De reden hiervoor kennen alleen zij, maar er is een reden waarom Weber op een gegeven moment door Sabine Kehm vervangen werd als manager. 

Een enigszins gefrustreerde Weber loopt nu leeg in de Duitse media: volgens hem hebben de fans recht op helderheid over Schumi's gezondheidstoestand en hij roept diens vrouw Corrina op meer openheid te verschaffen. Het feit dat hij het via de media speelt geeft wel aan dat Weber van de familie niet meer in de buurt van zijn voormalige protegé mag komen.

Als voorbeeld van hoe het ook zou kunnen haalt Weber wijlen prins Friso aan. Het Koningshuis (de RVD) heeft over zijn toestand na zijn ski-ongeluk meer open kaart gespeeld dan de Schumachers doen, dit is volgens Weber de juiste manier van communiceren als het om een publiek figuur gaat.

Bottom line is dat de familie van de grootste kampioen ooit nergens toe verplicht is, als zij besluiten de toestand van Schumacher volledig af te schermen is dit hun goed recht en niemand kan ze dwingen openheid van zaken te geven. Bovendien: wat wil Weber precies weten? Het is voor iedereen wel duidelijk dat het slecht gaat met de Duitser en dat hij nooit meer de oude wordt. Daar hebben we geen mededelingen of sneaky genomen foto's voor nodig.

Aan de andere kant kunnen we ons voorstellen dat het Weber steekt dat hij niet meer in de buurt van zijn voormalige pupil mag komen, er ligt per slot van rekening een hele lange relatie. Maar om nou in de pers leeg te lopen is een zwaktebod, het is voor iedereen duidelijk dat Weber niet kan verkroppen dat de familie van Michael hem heeft laten vallen.

Foto: Weber en Schumacher op de grid in 2010.