Eindelijk! Sebastian Vettel wint weer een race

In de F1 staat Vettel al een eeuwigheid droog, maar dit weekend toonde de Duitser de wereld uit welk hout hij is gesneden door eigenhandig de Race of Champions te winnen. Metinclusief karakteristieke vingerwapper die we zo lang gemist hadden.

Voor wie niet bekend is met het fenomeen Race of Champions: dit is een mooi stukje off-season entertainment waarin de beste coureurs uit verschillende racedisciplines samenkomen om op een krap bochtig parcours voor eigen en landseer te tonen wat ze kunnen. De locatie is elk jaar anders, deze editie werd in Miami gehouden.

Voor Duitsland nam naast Vettel Pascal Wehrlein deel, maar de RoC eindigde voor de jonge Duitser met hoofdpijn: de kersverse Sauber-coureur reed een duel met ex-pensionado Felipe Massa maar kwam met zijn Polaris Slingshot te wijd uit de laatste bocht, ramde een stuik boarding en landde ondersteboven op het parcours. De dag erna moest hij zich op doktersadvies terugtrekken uit de Race of Champions.

Door het wegvallen van zijn teammaatje stond Seb er alleen voor, maar dit deerde de Ferrari-piloot niet. In een gepimpte Ford Fiesta nam hij het op tegen Team USA, dat echter op eigen grond schaamtevol geklopt werd door de Duitser. Hiermee pakte Vettel eigenhandig de Nation's Cup en had hij na een compleet mislukt F1-seizoen vol frustratie eindelijk eens iets te vieren. 

Overigens pakte Seb 2 jaar geleden ook al een RoC-titel, destijds in Londen. Laten we hopen dat het hem niet te veel vertrouwen geeft voor het nieuwe F1-seizoen, we zien graag dat Max er dit jaar voor blijft.