Pumping ion: de nieuwe G-Klasse van Arnold Schwarzenegger

Op zijn oude dag wordt Arnold Schwarzenegger milieubewust. De voormalig Governator zal vooral gelinkt worden aan dikke Hummers, tanks en zijn Bugatti Veyron, maar Arnie heeft nu ook een volledig elektrische G-Klasse.

Mercedes-Benz heeft grootse elektrische plannen: het eerste volledig elektrische model onder het sub-label EQ wordt een SUV/Crossover. Arnold Schwarzegger is ze echter te snel af: hij liet zijn G-Klasse ombouwen tot volledig elektrische auto. De G350d werd door het Oostenrijkse bedrijf Kreisel van zijn V6-diesel en brandstoftank ontdaan en voorzien van een 510 kg zwaar 80 kWh-accupakket en 490 pk aan elektropower.

Hiermee kan de 2,6 ton zware G-Klasse van 0-100 in 5,6 seconden en haalt hij een topsnelheid van 183 km/u. De reikwijdte bedraagt onder ideale omstandigheden ongeveer 300 km.

Hiermee is het enige dat CO2 uitstoot in de Geländewagen de bestuurder en zijn karakteristieke sigaar. Een leuk projectje van de voormalig gouverneur van de ecostaat Californië, die zonder met de ogen te knipperen enkele tienduizenden euro's in een ombouw kan steken. En als hij even geen zin heeft om elektrisch te rijden kan hij altijd nog de Veyron (596 gram CO2 per kilometer) of een andere veelcilinder uit zijn garage pakken. Maar toch, leuk dat 'ie het doet.

De G-Wagen, voorzien van kleuraccenten in Petronas-groen, maakte afgelopen weekend zijn publieke debuut tijdens de bekende Hahnenkamm-skiwedstrijd in het Oostenrijkse Kitzbühel. This amazing off-road vehicle as a clean and fast electric car? A dream has become real!, aldus een kirrende Schwarzenegger. Het is niet bekend wat mede-republikein Trump ervan vindt dat zijn partijgenoot een Duitse auto in Oostenrijk liet ombouwen.