Mythe bevestigd: Corvette met middenmotor gespot

Het is de vierwielige versie van de Yeti. De V8-dragende variant van het Monster van Loch Ness. Geruchten over een Corvette met middenmotor gaan al de ronde sinds de middeleeuwen, maar nu is er eindelijk bewijs!

De Corvette met middenmotor is de natte droom van menig petrolhead en de nachtmerrie van de purist. Geruchten over een dergelijke wondermachine bestaan al decennia, maar een daadwerkelijk tastbaar resultaat heeft het nooit opgeleverd.

Afgelopen jaren borrelde de mythe van de middenmotor Corvette weer op. Nieuwe geruchten gaven aan dat de tijd is gekomen dat het Amerikaanse icoon zich bij de echte supercars gaat voegen. De komende generatie (interne naam C8) moet eindelijk die V8 achter de stoelen krijgen. Het grote verschil met de eerdere verhalen is dat er nu ook fysiek bewijs is. 

Op nieuwe spyshots is een groepjes testende Corvettes te zien, waarbij één auto duidelijk de vorm van een supercar met middenmotor heeft. De gecamoufleerde modellen zijn voornamelijk mules voor de nieuwe C7 ZR1, maar de ene vreemde eend in de bijt lijkt de nieuwe C8 te worden. 

De mule is direct te herkennen aan zijn kortere motorkap en lange achterzijde. Het nummer 8 op de zijkant zou nog een subtiele verwijzing naar zijn generatienummer kunnen zijn. De achterzijde zit nu nog goed ingepakt, maar waarschijnlijk krijgt de supercar een doorzichtige motorkap die de eigenaar een blik gunt op de V8.

De nieuwe Corvette zou op de autoshow in Detroit van 2018 zijn debuut maken, om een paar maanden later in productie te gaan. De nieuwe koers voor de Corvette moet de auto niet alleen een betere wegligging geven als voordeeltje in de strijd met de andere supercars, maar is ook ingezet om de interne concurrentie tegen te gaan. De Chevrolet Camaro wordt ook elk jaar sterker en begint langzaam het speelveld van de Corvette te naderen. De positiewijziging van het blok in de Vette moet het verschil tussen de krachtige familiegenoten vergroten. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e52e1fcdb5d7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });