Holland first! Nedcar in race voor bouw elektrische Mini

Kijk Donald Trump, zo haal je de auto-industrie binnen! Gewoon een beetje profiteren van de onzekerheid bij de buren en dan laten zien dat het gras hier inderdaad groener is. Op deze manier lijkt Nedcar ook de bouw van de elektrische MINI te krijgen.

Het gaat best lekker in Born. Eerder deze week kon de autofabriek al bevestigen dat de BMW X1 uit Limburg gaat komen en nu lijkt er nog meer werk onderweg. MINI overweegt de productie van de elektrische MINI bij het bedrijf onder te brengen. De auto die in 2019 moet verschijnen zou eigenlijk in het Britse Oxford van de band rollen, maar nu zijn er Brexit-twijfels.

Volgens de doorgaans goed ingelichte Duitse pers heeft de BMW Group (moederbedrijf van MINI) twijfels over de productie van de stroom-MINI. Ondanks dat de auto pas in 2019 in productie gaat, moet het bedrijf in maart al een beslissing nemen over de bouwlocatie. Er is alleen nog veel onzekerheid over de gevolgen van de Brexit en de daarop volgende handelsovereenkomsten tussen Groot-BrittanniĆ« en de EU. De verwachting is dat de politiek niet voor maart duidelijkheid kan scheppen over de situatie en BMW overweegt daarom voor de zekerheid de productie in Nederland onder te brengen. 

Daarmee word het gezellig druk bij Nedcar. Momenteel produceert de fabriek al de MINI Hatchback, Cabriolet en Countryman. Daar komt al een deel van de productie van de BMW X1 bij en dan staat de E-MINI ook nog te trappelen om mee te doen. Dat is goed nieuws voor de regio waar een paar jaar geleden nog werd gevreesd voor het compleet verdwijnen van de auto-industrie. Make Holland great again! VDL Nedcar roept het niet, maar doet het gewoon.