U zoekt een Nissan Skyline R33? Dit staat er te koop

Waarschijnlijk was de Nissan Skyline de eerste Japanse auto die je zelf wilde hebben. Na urenlang rondjes over Trial Mountain in Gran Turismo op de PS1 bleek de auto zo geweldig, dat hij gewoon moest komen. Nu is de tijd aangebroken.

In Japan heet het apparaat een Nissan Sukairain (in fonetisch Engels) en als R33 is het al de negende incarnatie van de serie. De auto kwam in augustus 1993 op de markt, maar haalde de Europese kusten niet/nauwelijks. Dat komt onder meer omdat de auto alleen met het stuur aan de verkeerde kant werd geleverd. Op een driftcircuit maakt dat geen snars uit, maar in het dagelijks leven is het toch vrij onhandig. Het is natuurlijk niet onoverkomelijk en daarom zijn er inmiddels voldoende exemplaren van de Skyline te vinden.

In Haarlem kun je terecht voor een schitterende, witte Godzilla. Zoals het met een Nissan Skyline hoort is de auto behoorlijk getuned. De huidige eigenaar importeerde de auto met 70.500 km op de klok zelf uit Japan.

Een linksgestuurde Nissan Skyline is een zeldzaam speeltje. Komt omdat hij niet met het stuur aan de goede kant geleverd werd. Deze auto is dus omgebouwd. De verkoper bezweert dat het door een pro gebeurd is en hij heeft er verder nog 80.000 euro aan verspijkerd. Dan is de prijs van krap 70 briefjes van vijfhonderd natuurlijk een koopje.

Deze witte Skyline met een lijst van wijzigingen die meterslang is, wordt te koop aangeboden door een importeur uit Hoogeveen. Naast 736 pk heeft deze auto ook nog een rolkooi.

Deze GTS-T bezit verschillende onderdelen van de GT-R, daaronder de achterklep en achterspoiler. De 2,5 liter turbomotor heeft de nodige wijzigingen ondergaan waardoor de auto nu 808 pk en 900 Nm zou moeten uitspugen.

Optisch is dit een van de mooiste exemplaren met deze zilvergrijze lak. De verkoper geeft in zijn advertentie weinig informatie over de onvermijdelijke veranderingen die deze auto heeft ondergaan sinds hij bij Nissan de fabriek uit rolde. Toch zien we een flink verschil tussen het standaardvermogen van 280 pk en het geadverteerde vermogen van 500 stuks.

Ook bij de importeur in Hoogeveen vinden we een zilveren exemplaar dat -aan de nummerplaathouders te zien- net uit Japan is gekomen. De auto heeft cosmetisch vrij weinig veranderingen ondergaan en ook onder de motorkap ziet hij er behoorlijk origineel uit. Wellicht verklaart het zijn relatief lage prijs.

Op de foto' sstaat de ze Skyline nog in Japan, maar inmiddels is het apparaat in Nederland aangekomen.

Nog een GTS-T en dat is toch eigenlijk net niet het model dat je wilt hebben. De GT-R ziet er beter uit. Om het nog wat erger te maken heeft de auto een automatische versnellingsbak. Meh. Maar de rokerige zilverlak maakt het wel weer een beetje goed.

Deze GTS komt uit Engeland, maar staat desondanks in het Duitse Essen te koop. De blauwe lak ziet er redelijk uit, maar de auto toont toch nogal vermoeid. Tja, voor maar €3.950 kan je er ook niet te veel van verwachten natuurlijk.