BMW presenteert twee nieuwe i8's

Liefhebbers van de BMW i8 komen op de Autosalon van Genève aan hun trekken: de Duitsers nemen twee kraakverse modellen van de hybride sportwagen mee. Nou ja, als een nieuw verfje valt binnen uw definitie van 'kraakvers'.

De BMW i8 is een beetje als de Duitse Abarth: elke grote autoshow wordt hetzelfde model getoond maar dan net met een ander kleurtje of aankleding. Het grote verschil met Abarth is dat BMW ernaast nog een hele range aan nieuwe modellen kan tonen, terwijl de Italianen blijven sappelen met alleen de uitgekauwde oude modellen.

Op de Autosalon van Genève prijkt BMW's i-divisie met twee nieuwe i8-speciaaltjes: de Protonic Black en Protonic Yellow. Niet de eerste keer dat er een ander mat verflaagje op een i8 als primeur werd verkocht, maar dat vinden we helemaal niet erg: het blijft een prachtauto om te zien. Deze modellen hebben een Frozen Black en Frozen Yellow-lak van BMW Individual en een 'bespoke interior styling'. Wat dat precies betekent moeten we maar in Zwitserland gaan bekijken. Kunnen we meteen vragen of het al een beetje opschiet met die i8 Spyder.

Naast de sexy i8's in bijenkostuum heeft BMW ook echt nieuws in de vorm van de nieuwe 5 Serie Touring en de opgefriste 4 Serie op zijn stand staan. Tot slot zorgen de Duitsers voor een geenszins bescheiden noot door zichzelf vol op de borst te kloppen over hun onbetwiste groene leiderschap: The BMW i3 is the most successful electric vehicle in the premium compact segment. Likewise, the BMW i8 continues to top its class by a substantial margin. Thanks to the i8 and the BMW iPerformance models, BMW is the world’s most successful maker of plug-in hybrid models in the premium segment. Troeft de i3 toch mooi even alle elektrische concurrenten (*krekels*) in het premium compact segment af. Hier zijn premium felicitaties op zijn plek, maar BMW feliciteert zichzelf al genoeg.