Wow. Ssangyong lost een enorm probleem op

Ken je dat gevoel? Je zit in je auto en plotseling weet je niet meer hoe de ramen open gaan. Zit je daar een beetje op het raam te kloppen om je hamburger te kunnen bestellen. Nee? Niet bekend? Oh, want Ssangyong heeft het voor je opgelost.

Ssangyong is vooral een merk dat je kent van de volstrekt onsamenhangende ontwerpen die ze op de weg weten te zetten. Vanaf nu kun je de kwalificatie 'beëindiger van problemen' aan toevoegen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf, dat in handen is van het Indiase Mahindra, heeft een waanzinnige innovatie aangekondigd: een touchraam. Inderdaad, het is geen touchscreen in de middenconsole van je auto, het raam zelf is touch-bediend. Handig: hoef je nooit meer op zoek naar het knopje van de ruitbediening te zoeken.

Toch, de oplossing levert ook weer nieuwe problemen op: als je het raam laat zakken met de touchbediening, hoe krijg je het dan weer omhoog? Als het aanraakraam in de deur is gezakt, kun je het toch niet meer aanraken? Moet je alsnog op zoek naar een knopje. Een andere uitdaging lijkt ons dat er nogal wat vieze vingerafdrukken op het raam komen als je het steeds moet aanraken. Om maar niet te spreken van de ouderen die hun autorijhandschoenen aan hebben: hoe moeten zij hun ramen openen en sluiten?

Nieuwe ontwikkelingen en vooruitgang zijn altijd +1. Toch lijkt dit vooral een oplossing voor een niet bestaand probleem.