Clarkson: Formule 1 moet weer een show worden

Tegen de tijd dat Jeremy Clarkson meerdere zinnen achter elkaar uitspreekt zonder iemand intens te beledigen, weet je dat het menens is. Dus zijn kijk op de wisseling van de F1-eigenaren lijkt uit het hart te komen.

Clarkson hoopt intens dat de komst van de nieuwe Amerikaanse eigenaren voor meer spanning gaat zorgen. "Er bestaat geen twijfel over het feit dat de Amerikanen een goed showgevoel hebben", legt Jezzy uit in een interview. "Denk wat je wil over NASCAR, maar ze weten wel een stadion met 250.000 stoelen vol te krijgen. Iets wat geen andere sport ter wereld lukt." 

Hij hoopt dat een beetje van deze show doorsijpelt in de Formule 1. "De rijke oude mensen die de F1 runnen moeten begrijpen dat de sport voor de fans is. En de enige manier waarop de fans gaan kijken, en de sponsorgelden dus binnenkomen, is door meer spektakel te leveren. En de Amerikanen begrijpen dat. Dus ik hoop en bid dat ze dat regelen." 

De hoofdman van het Grand Tour-trio is dan ook blij dat de stugge Bernie Ecclestone nu van het F1-podium is verdwenen. "Het is waarschijnlijk goed dat hij weg is, zodat de sport nu als een show gerund kan worden en niet als een instrument om erg rijke mannen nog een beetje rijker te maken." Er zijn geen meer ware woorden gesproken.