Hyperexclusieve Lamborghini Veneno kan vlam vatten

Pijnlijk berichtje van Lamborghini op de digitale mat. De Italianen roepen de extreem dure Veneno's terug, omdat er kans is dat de exclusieve auto's in de fik vliegen. Zo zie je maar weer: het leven van miljardairs gaat niet over rozen.

De Veneno is eigenlijk niets meer dan een Aventador met een andere body. Het vermogen van de V12 steeg voor dit speciale model naar 750 pk, maar dat werd niet veel later geëvenaard door de Aventador SV. En waar je voor een Aventador een half miljoen euro betaalt, kostte een Veneno het zesvoudige hiervan. Toch lijkt dat de multimiljonairs op de wereld niet te deren, want de drie coupés en negen roadsters waren in no time uitverkocht.

Niet alleen kreeg je voor dat enorme bedrag een veel te dure Aventador, je kreeg de Aventador-problemen er blijkbaar gratis bij. Lamborghini roept wereldwijd 5.900 Aventadors terug vanwege brandgevaar en ook de dure Veneno's blijken niet immuun voor deze productiefout. 

Het probleem is ook nog eens bijzonder relevant. De brand kan namelijk ontstaan als de eigenaar in stilstand te uitbundig de motor laat revven en als we de filmpjes op Youtube mogen geloven is dat vrijwel het enige dat de V12-Lambo's doen. Daarnaast stijgt het risico als er een aftermarket uitlaat op de auto is geplaatst en laat dat nu een van de favoriete aanpassingen van Aventador-eigenaren zijn. Het gevaar is dus reëel.

Lamborghini zal Aventador-eigenaren de komende weken op de hoogte brengen van de terugroepactie en vervolgens kunnen ze bij iedere Lambo-dealer terecht voor een snelle reparatie van het probleem. Wij mogen toch hopen dat het merk een haal-en-breng-service heeft voor de twaalf gekken die ruim drie miljoen euro voor hun Veneno hebben betaald. Het goede nieuws is dat die auto's dan ook eindelijk weer eens daglicht zien.