Video. Zo werkt de motorcade van Donald Trump

Bij het verplaatsen van de machtigste president op aarde komt aardig wat kijken, en dat is een understatement. Naast minimaal twee exemplaren van The Beast rijdt er een heel circus aan voertuigen mee, elk met hun eigen functie.

Iedereen die rond de Nuclear Security Summit van maart 2014 een glimp heeft opgevangen van Obama en zijn leger aan helikopters, pantserwagens en begeleidende voertuigen, weet dat er achter het vervoeren van de POTUS een logistieke operatie zit die goed is doordacht en er op is gericht elk risico te minimaliseren. Maar wat doet dat busje met die enorme antennes op het dak precies? En waarom rijden er altijd twee zware SUV's met de achterklep open mee? En had u wel eens van de Halfback en de Control Car gehoord? 

Als het antwoord op (één van) deze vragen 'nee/geen idee' is, bekijk dan de volgende video. Het account er achter is overigens de moeite waard als u nieuwsgierig bent ingesteld over een uiteenlopende rits aan onderwerpen: 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0c11e8a07eb', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });