KA-CHING: het salaris van Max Verstappen

Je hoeft niet altijd bij het beste team te rijden om in de Formule 1 het meeste geld te incasseren. Bottas mag dan wel in de Mercedes plaatsnemen, maar hij moet Max Verstappen voor zich dulden als het om salaris gaat.

Hoewel de inhoud van de contracten van coureurs meestal geheim blijft, claimt het Duitse Formel1 wel achterhaald te hebben wat de rijders dit jaar op hun rekening gestort krijgen. Het gaat hier alleen om het salaris en dus niet om bonussen en persoonlijke sponsordeals, het totale inkomen zal dus aanzienlijk hoger liggen. 

Max Verstappen doet het voor een 19-jarige jongen best netjes. Voor een jaar meestrijden in de koningsklasse van de autosport krijgt de Nederlander 6,6 miljoen euro overgemaakt. Niet vervelend als je bedenkt dat hij het bij Toro Rosso nog met een basisinkomen van 750.000 euro moest doen. Ook wel handig, want je vriendin per helikopter invliegen maakt het leven niet goedkoper.

Teamgenoot Daniel Ricciardo heeft het nog beter voor elkaar, want hij krijgt volgens de Duitsers 11,3 miljoen euro voor een jaartje werk. Daarmee hoort hij bij de grootverdieners, maar wereldkampioen Lewis Hamilton troeft hem met 18,7 miljoen euro makkelijk af. Let wel, daar komt per overwinning, wereldtitel, pole position en andere bijzondere prestaties nog een bonus bij, waardoor het bedrag voor de Brit hard op kan lopen. 

Dat betekent overigens niet dat alle Mercedesrijders zo riant betaald worden, want Bottas moet het dit jaar met 5,6 miljoen euro doen. Al zul je hem niet snel horen klagen, want hij mag wel in een topauto rijden en dat is ook wat waard. 

Een opvallend dure rijder vinden we in de middenmoot van het veld. Een basissalaris van 18,7 miljoen euro is de reden dat Fernando Alonso na seizoenen in een flutauto nog steeds bij McLaren zit. Hopelijk wordt zijn geduld dit seizoen beloond met een betere racewagen en anders heeft hij in ieder geval genoeg geld voor een luxe klapstoel voor langs de baan.