Porsche hot rod krijgt iedere purist over de zeik

Het is niet heel moeilijk om een Porsche-purist over de zeik te krijgen. Gewoon een kwestie van de motor aan de goede kant van de achteras te leggen. De heren van Danton Arts Kustoms gaan verder en creëerden de nachtmerrie voor Pietje Precies.

De knutselaars begonnen met een oude Porsche 964, maar daar is ondertussen weinig meer van over. De luchtgekoelde boxermotor is -uiteraard- vervangen door een dikke Amerikaanse V8, want dat doe je nu eenmaal bij hot rods. Vergeet Duitse precisie engineering en spreid je armen voor ongenuanceerde Amerikaanse krachtpompen. 

Die enorme V8 hebben ze natuurlijk niet in het bescheiden achterwerk van de Porsche gepropt. Nee, dit is een echte hot rod en daarom ligt de krachtbron voor de voorruit. Volgens goed gebruik wordt de motor niet beschermd door bodywork. Alleen aan de voorzijde zit nog de herkenbare Porsche-neus, hoewel die nu wel is voorzien van een paar extra luchthappers. 

Het mag duidelijk zijn dat er weinig meer origineel is aan de body van de Duitser. De wielen die Danton in gedachten had pasten met geen mogelijkheid in de wielkasten en zijn daarom volgens goede hot road-tradities buiten de auto geplaatst. Dit zorgde er ook voor dat de Porsche laag kan worden gelegd. Het kan natuurlijk niet laag genoeg zijn en daarom is er een stukje van de dakstijlen afgesneden voor een echt chopped top effect.

Het eindresultaat is een monster dat afgezien van zijn matpaarse kleurtje zo in Mad Max kan meespelen. Deze Porsche is stoer en ruw en geeft alleen al door te bestaan iedereen de middelvinger. Er zijn veel Porsche-tuners in de wereld, maar deze maakt de puristen het meest boos en dan ben je goed bezig. Oh ja, Danton pakt niet alleen Porsches aan. Als je van Rolls-Royces houdt: niet hier klikken!