Max Verstappen wil een naamsverandering

Twee jaar na zijn debuut in de F1 lijkt Max Verstappen zijn naam alweer beu te zijn. Maar geen zorgen: hij wil niet als Abu-Bakr al-Limburgi of iets dergelijks door het leven, het gaat hem om de afkorting 'VES'.

Voor op de scoreborden krijgt elke Formule 1-coureur een drieletterige code toegewezen, meestal zijn dit de eerste drie letters van de achternaam. Soms lukt dit ook niet, zoals toen twee Schumacher-broertjes F1 gingen rijden: zo werd Michael MSC en moest Ralf het met 'RSC' doen.

Voor Max ligt 'VER' voor de hand, maar Max had de pech dat deze naam al aan Jean-Eric Vergne toebedeeld was. Weliswaar racet Vergne momenteel in de Formule E, de claim op de afkorting blijft altijd een paar jaar staan. Daarom werd Max afgekort als 'VES'. 'Prima, no big deal', zou je denken. We zijn inmiddels aan VES gewend en het staat bovendien bijzonder jolig op t-shirts.

Naar verluidt heeft Max' management een verzoek bij Formula One Management neergelegd om dit seizoen met 'VER' te mogen starten. Waarom precies? Mja, misschien omdat je dan weer een nieuwe batch shirtjes en petjes kan laten drukken, we weten het niet. Het kan een leuke marketingstrategie zijn, wellicht zien we volgend jaar wel 'Tafkam' op de grid. Hoe dan ook, mocht u in Australië plotseling een pole position voor 'VER' zien, dan weet u van de hoed en de rand.

Mocht Richard Verschoor over een paar jaar zijn debuut maken in de F1, dan kan het hele VES/VER-circus opnieuw gaan beginnen.