Brabus' 850 pk sterke S-Klasse geeft ons acute ooglepra

We zijn in Cambodjaanse bordelen geweest waar het interieur meer stijl en klasse had dan hier.

Nog iets meer dan een week en dan opent de Autosalon van Genève weer zijn deuren. Een select clubje tuners is elk jaar van de partij, waaronder Brabus. De verdelingsoutfit uit Bottrop kiest er dit jaar voor om de nieuwe E-Klasse met koolstofvezel te slaan en om zijn 850-imperium uit te breiden met de S-Klasse cabrio. Voor deze uitrusting wordt een 63 AMG-model met 5,5 liter V8 als basis genomen, die vervolgens enorm wordt uitgeboord en opgevoerd. Aangezien AMG nogal een rits van deze modellen heeft, is er genoeg werk te verzetten voor Brabus.

Wel begint het Brabus-truukje nogal repetitief te worden: black-out, veel carbon, dikke velgen. Been there, done that. Wellicht om die reden besloot Brabus het van binnen maar eens wat opvallender aan te pakken, met een bekleding die vooral in de smaak valt bij 25-jarige Turkse pooiers. Onze eigen W.J. Hilderink zit met opgetrokken knietjes in een hoekje te wenen. Kijken op eigen risico.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b717cbf568', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });