Peugeot wil instinctief autorijden

Vlak voor de Autosalon van Genève toont Peugeot de concept car waarmee ze de toekomst van hun auto's vormgeven. Ze zetten in op auto's die niet alleen autonoom gaan rijden, maar ook nog autonoom aanvoelen hoe je wilt rijden en in welke ambiance.

De Peugeot Instinct Concept grijpt terug op de jarenlange traditie van de Fransen om gigantische roosters aan de voorkant van hun auto's te plaatsen. In de huidige line-up waren de ontwerpers er vrijwel volledig mee gestopt, maar nu Lexus ook aan de open voorkanten is begonnen, lijkt Peugeot ook weer mee te gaan doen. De neus van de auto heeft door de grille en de links, rechts en eronder geplaatste driving lights een gezicht dat doet denken aan dat van The Joker uit de Batman comics.

Van de zijkant heeft de Instinct het model van een shooting brake, waarvan de achterste portieren als suicide doors opengaan. Voor de aandrijving zorgen drie motoren: twee elektrische van het plugin hybride systeem en een conventionele motor (die niet nader benoemd wordt). Bij elkaar produceren de motoren 300 pk.

Het belangrijkste idee achter de Instinct is verregaande autonomie. De auto kent vier rijmodi, waarvan er twee autonoom rijden en twee gericht zijn op een actief sturende bestuurder. De auto kan zelf bepalen welke modus hij verwacht dat de berijder of bestuurder wil gaan gebruiken. Peugeot werkt daarvoor samen met Samsung om zichzelf toegang te verschaffen tot het internet of things. Daardoor weet de auto of je net uit de sportschool komt en gewoon in een stoel wil neerploffen om achterover leunend naar huis gestuurd te worden, of dat je net woedend uit een vergadering bent weggelopen en even wat agressie op de Autobahn wilt verliezen (wat wij uiteraard niet aanraden).

Opvallend is dat Peugeot heeft bedacht dat er twee manieren zijn van autonoom rijden. Ten eerste de comfortabele manier, waarin de auto rijdt alsof er een chauffeur achter het stuur zit. Hij anticipeert op de andere auto's en doet als lekker rustig aan. De andere optie is Autonomous Sharp: hierin rijdt de auto sportief en zorgt ervoor dat hij overal als eerste aankomt. Eigenlijk alsof je zelf aan het rijden bent. Het is ons niet helemaal duidelijk wat hiervan de toegevoegde waarde is: het is immers doorgaans helemaal niet fijn om een passagier te zijn in een auto van een sportief rijdende chauffeur.