Range Rover Velar: dit is hem

Land Rover's luxemerk Range Rover introduceert met de Velar een nieuwe SUV onder de Sport. Vandaag komen de Britten ermee voor de draad en wat we zien bevalt ons. Aan de andere kant: hij verschilt wel érg weinig van zijn grotere broer.

Alle auto's moeten lager, breder en strakker, zo ook SUV's. Range Rover heeft al sinds de jaren '60 een plekje in het segment dat nu en de komende jaar het meest booming is, en moet dat uitbuiten. De Velar oogt op de eerste afbeeldignen chique maar ook krachtig, met zijn grote wielen en brede stance. Hij heeft  een volledig gladgemaakte zijkant, met verzonken deurgrepen, een flink brede achterstijl en een zeer horizontaal getrokkken rooster boven voorportier en wielkast.

Ook bij de lampen is het 'plat' wat de klok slaat, hierin neemt het model meer mee van het kleine broertje Evoque. Het interieur is zoals we het mogen verwachten in de prijsklasse waarin de auto gaat opereren: luxe leer met een goed afwerkingsniveau. Nadere informatie ontbreekt vooralsnog, deze afbeeldingen lekten namelijk via Diariomotor, dat zich heel laf onder druk heeft laten zetten door de PR-machine van de Britten en de foto's weer offline haalde. Maar u kent het credo van het internet: once it's out there...

Inmiddels is de Velar officieel, en kunnen we melden dat de rijder kan kiezen uit twee Ingenium dieselmotoren (180 pk en 240 pk) of een 3.0 V6 met 700 Nm.  Ook komen er drie benzinevarianten: een 250 pk viercilinder en een 3.0 V6 met 380 pk. Later volgt een 300 pk sterke vierpitter.De vanafprijs bedraagt een forse € 73.800,-.