Giel Beelen opnieuw gepakt voor rijden onder invloed

Vijf ton per jaar pakken, al een eerdere veroordeling voor rijden onder invloed op zak, en dan nog niet de tegenwoordigheid van geest hebben om een Uber te bestellen na een paar biertjes. Lekker bezig, Giel Beelen.

Wij zullen de laatsten zijn om niet te beamen dat niemand perfect is, en moralistisch vingerwapperen laten we wel aan anderen over, maar man man man: hoe snugger ben je als je als bekend figuur meermaals met alcohol op achter het stuur stapt? Radio-dj, schnabbelkoning, en youtube-kijkcijferkanon Giel Beelen heeft al een hele waslijst van vergrijpen achter het stuur, de meeste voor te hard rijden. Hiervoor kreeg hij in 2010 een lange ontzegging plus flinke boete. Vinden we helemaal niet erg, wij houden ook van opschieten en het is een feit dat de controledruk in Nederland groot is. Dan loop je als veelrijder die zich voornamelijk in de streng gecontroleerde Randstad begeeft nou eenmaal wel eens tegen de lamp.

Anders wordt het bij drankrijden. Het principe is simpel: te veel gedronken, laat je rijden. Dat is niet zo moeilijk te begrijpen en bovendien kan je voor 560.000 euro per jaar heel wat ritjes betalen/declareren. Maar niet Giel: de BN'er was al eens gepakt met te veel drank op, en de speurneuzen van de Basisweg ontdekten dat hij afgelopen november weer in de fout is gegaan. Hierdoor heeft hij een ontzegging van 6 maanden te pakken, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Aangezien hij tegen de straf in beroep is gegaan mag hij voorlopig overigens gewoon rijden. 

Update. Giel trekt op twitter het boetekleed aan, wat hem siert. Maar waarom dan toch dat hoger beroep?