Rijdende karikatuur: de verkorte VW Golf GTI

Waar auto's voor Chinezen niet lang genoeg kunnen zijn, denken een paar Britten in de andere richting. Zij zagen de toch al niet schokkend grote tweede generatie van de Volkswagen Golf en lieten hem nog verder krimpen.

De body van de hatchback is dusdanig ingekort dat de voorstoelen moesten verdwijnen. De bestuurder kan nu plaatsnemen op de naar voren geschoven achterbank. Om het werk wat makkelijker te maken zijn het dak en de ramen definitief verdwenen, waardoor de auto is omgetoverd tot een permanente cabriolet. Dat is wel zo handig bij het instappen, want de deuren zijn ook verdwenen waardoor je over de zijkant moet klimmen om achter het stuur te belanden. 

Het resultaat van het werk van ODD Auto's is een karikatuur van een vierwieler. De enorm korte wielbasis in combinatie met de hoge voorruit geeft de Volkswagen bizarre verhoudingen die automatisch op je lachspieren werken. Toch gaat het om een compleet werkende Golf en is het model zelfs straatlegaal (nou ja, in Groot-Brittannië dan).