Video. Lamborghini Huracán verpulvert Ringrecord Porsche 918

We wisten dat Lamborghini's snel zijn, maar de mannen uit Sant' Agatha Bolognese hebben zojuist een waar huzarenstukje onthuld. De volgende week te lanceren Huracán Performante heeft een Ringtijd van 6:52 minuten neergezet, een magistrale prestatie.

Snelle rondjes over de Nürburgring Nordschleife rijden is in zekere mate een wedstrijdje piemelmeten onder fabrikanten, maar tegelijkertijd ook hard bewijs dat je auto potentie heeft. Lamborghini kwam vorig jaar uit het niets met de Aventador SV die een rondje 6:59 deed, hun extreemste Huracán duikt hier nu onder. Deze vierwielaangedreven Performante (Lamborghini's naam voor wat eerst Superleggera was) wordt volgende week in Genève onthuld en heeft actieve aerodynamica, minder gewicht dan standaard (drooggewicht is 1.422 kg), en een onbevestigde 640 pk uit de atmosferiche 5,2 liter V10.

 In handen van testrijder Marco Mapelli werd op 5 oktober 2016 een allesvernietigende ronde van 6:52.01 gereden, vijf seconden sneller dan de Porsche 918 Spyder en alleen langzamer dan de Radical SR8 LM (6:48), waarvan het vrij discutabel is of dit een straatauto is. Al die tijd heeft Lamborghini de Ringtijd onder de pet weten te houden, maar nu komen ze er mee naar buiten. En ja, door het egaliseren van Flugplatz is een snelle rondetijd neerzetten makkelijker geworden, maar zes-fokking-tweeënvijftig, mozes kriebel. We zijn benieuwd op welke banden de Lambo stond. 

In onderstaande video zien we hem gaan: snaarstrak, met erg weinig bandengegier, en een toerenteller die netjes constant boven de 7.000 omwentelingen blijft wijzen, ongetwijfeld de reden waarom er in één rondje een kwart tank wordt leeg gereden. Want bovenin is een atmosferische screamer op zijn best. Bravo. Bravissimo.