Bam! De nieuwe McLaren 720S in volle glorie

Hoe dichter een grote autobeurs in de buurt komt, hoe meer de angstvallig bewaarde primeurs als door een zeef het internet op druppelen. Het laatste slachtoffer, de McLaren 720S, die we nu haarscherp in beeld hebben.

McLaren heeft niet veel modellen, en daarom benutte het de komende lancering van zijn tweede generatie Super Series om de teasermolen als vanouds aan te slingeren. Vandaag nog kregen we weer een brokje informatie doorgespeeld over een fancy ogend omklapdisplay, maar nog dezelfde avond verpest Bloomberg het Britse feestje, door foto's dat het onder embargo had gekregen online te gooien. Foei Bloomberg. Stoute Bloomberg.

Wij vinden het natuurlijk best, in plaats van het korrelige beeld dat we al eens hadden kunnen we nu een nadere blik op het aerodynamische wonder werpen. De specs zijn in ieder geval veelbelovend: de 3,8 liter biturbo V8 werd opgeboord naar 4,0 liter en draagt de naam M840T. 0-200 km/u gaat in 7,8 seconden, een tiende sneller dan de waanzinnige 675 LT. Het drooggewicht is met 1283kg 18kg minder dan de 650S . Volgende week staat de in oranje gehulde 720S in Genève, dan hoort u meer. (via)