RUF Turbo Florio: de ultieme droom van elke Porsche-purist

De allernieuwste 911 Targa? Check. Een tot 645 pk opgevoerde motor uit de 911 Turbo? Check. Achterwielaandrijving? Check. Handbak? Check. Opnieuw pakt RUF de beste stukjes Porsche en combineert ze in één model.

Porsche-veredelaar (waag het niet ze een tuner te noemen) RUF zit al sinds mensenheugenis in de game van het opvijzelen der Porsches. De bij ons weten enige veredelaar van Porsches met een eigen merkenstatus levert maatwerk voor een select groepje klanten dat bereid is met klinkende munt te betalen. Wie RUF inschakelt weet zeker dat hij een product krijgt dat aan de hoogste eisen voldoet en dat soms knotsgek is. RUF schroomt bijvoorbeeld niet een V8 achterin een 911 te leggen.

De Turbo Florio heeft gewoon een boxer-zespitter, zij het een hele rappe. Met 645 pk (195 meer dan in de sterkste standaarduitvoering, de 911 GTS) en 835 Nm weet je zeker dat je genoeg power hebt om je achterbanden in no-time op te roken. Deze 911 heeft in tegenstelling tot standaard-Turbo's namelijk geen vierwielaandrijving. Wie niet zelf wil schakelen heeft overigens de keuze de handbak met zes verzetten in te ruilen voor een 7-traps PDK.

RUF bracht de Turbo Florio twee jaar geleden voor het eerst uit, eveneens in Geneve. Inmiddels heeft de 911 (991) echter een facelift gekregen, wat reden genoeg is om er ook deze editie van de Autosalon mee op de proppen te komen. Om de feestvreugde te verhogen werden de 630 pk van het vorige model opgekrikt tot 645 pony's. Als dat geen grijns op het gezicht van de bestuurder tovert dan lukt het met iets anders ook niet.