Mercedes-AMG GT Concept is de nieuwe nieuwe CLS

Alle gaten moeten gevuld worden en dat betekent dat ook Mercedes een Porsche Panamera moet kunnen leveren. Zie hier de Mercedes-AMG GT Concept die precies dat doet: full-size sedan zijn op basis van een sportwagen. De derde modellijn van AMG is er.

Hoewel de auto een concept is, spreekt Mercedes-AMG van de derde modellijn -na de SLS AMG en de AMG GT- die geheel in Affalterbach is ontwikkeld. Zoals het in een concept hoort zitten er allerlei futuristische frutsels aan de auto, zoals spiegelcamera's die op paaltjes aan de flanken zijn gemonteerd. Rij je te dicht langs de vangrail, dan breken die uitsteeksels gegarandeerd af.

De aandrijving gebeurt met een klassieke - maar moderne - AMG V8 die wordt geholpen door een 'high-performance' elektrische motor. Bij elkaar levert het aandrijvingssysteem meer dan 600 kW (815 pk), waarmee de auto in minder dan 3 seconden naar de honderd moet sprinten. Daarbij wordt het rubber geholpen door het feit dat de auto een 4matic vierwielaandrijvingssysteem heeft. 

Puur van voren bekeken lijkt de auto sterk op de AMG GT, maar langs de zijkant zien we een daklijn die herkenbaar is van de Mercedes CLS. Recht van achteren heeft de auto het uiterlijk van een kruising tussen een Panamera en de eerdergenoemde Mercedessen. De zeshoekige uitlaat doet dan weer denken aan de Bugatti Veyron Supersport.