RUF bouwt de ultieme retro-911 die geen 911 is

De nieuwste creatie van RUF oogt als een Porsche, rijdt als een Porsche, maar is geen Porsche. Het bedrijf ontstijgt het niveau tuner en bouwt nu ook zijn eigen auto's. Met 700 pk en zee aan exotische materialen zijn de ingrediënten alvast goed.

Blijkbaar is er nog geen geld voor een eigen ontwerpafdeling, want als je deze 2017 RUF CTR ziet zou je zweren dat je weer met Porsche hebt te maken. Het chassis is deze keer echter niet gejat van een model uit Zuffenhausen, maar is een eigen carbon monocoque.

Het model is geïnspireerd op de legendarische Yellowbird uit 1987 en daarom kon er niet anders dan een flat six worden ingezet voor de aandrijving. De 3,6 liter twinturbo zescilinder ligt geheel volgens traditie aan de verkeerde kant van de achteras en levert een modern vermogen van 710 pk en 880 Nm. 

Combineer deze krachten met een leeggewicht van slecht 1.200 kilogram en je krijgt leuke prestaties. De 0-100-spint neemt slechts 3,5 seconden in beslag en na minder dan 9 seconden zit je al op 200 km/u. Hou het gaspedaal ingetrapt en de teller stopt pas bij een topsnelheid van 362 km/u. 

Om het gele monster een beetje op de weg te houden heeft RUF de CTR voorzien van dubbele whishbones en grote keramische remmen. En een beetje controle wil je wel hebben, want een ongeluk gaat een kostbare aangelegenheid worden. 

RUF noemt momenteel nog geen prijs voor de auto, maar we zien bij Singer dat je voor een moderne interpretatie van een oude Porsche gerust een half miljoen euro kan vragen, dus verwacht bij de Duitsers een zelfde soort prijskaartje. Dat het model gelimiteerd blijft tot slechts dertig stuks draagt ook bij aan de waarschijnlijk pijnlijk hoge prijs.