McLaren 720S is hier om Ferrari's te slopen

Hier is McLarens nieuwste wapen tegen de Italiaanse concurrentie. De 720S is lichter en krachtiger dan zijn voorganger en is te herkennen aan zijn opvallende koplampen.

Laten we maar bij het belangrijkste beginnen: de motor. Een vernieuwde twin-turbo 4,0 liter V8 produceert 720 pk (vandaar ook de naam) en 770 Nm. Dat is genoeg om vanuit stilstand in 2,9 seconden naar de 100 km/u te knallen, de 200 km/u wordt al in 7,8 seconden bereikt, waarna de topsnelheid pas op 341 km/u ligt. Deze prestaties zijn mede te danken aan het lage gewicht. De 650S liet de weegschaal nog uitslaan tot 1341 kilogram, maar de nieuweling heeft een streng dieet gevolgd en komt niet verder dan 1.283 kilogram. 

We kunnen in ieder geval niet meer zeggen dat alle McLarens op elkaar lijken, want de 720S heeft een compleet eigen smoel gekregen. Opvallend zijn hierbij de lampen die zich bevinden in grote gaten, waardoor lucht langs de deuren wordt geleid. Alles voor de aerodynamica zullen we maar zeggen. De achterspoiler was op een 675LT al groot, maar op de 720S is het nu vrijwel de hele achterzijde die zich omhoog richt. De achterkant bestaat voor de rest vooral uit veel luchtroosters, waar grote ronde uitlaten uitsteken. 

De nieuwe McLaren beleeft momenteel zijn debuut op de autoshow van Genève, maar trouwe klanten hebben het model allang mogen bewonderen tijdens een geheime presentatie. De eerste orders zijn dan ook al binnen en de eerste klanten kunnen hun auto vanaf mei verwachten.