Brabus 550 Adventure is een beest

De Mercedes G 4x4x4 is als hij standaard uit de fabriek komt rollen al een bizar beest, maar nadat Brabus zijn magie op de wagen heeft losgelaten is het echt een duivels monster. Er zijn weinig tuners die het kunnen, maar hij wordt mooier.

Met de 550 pk uit zijn V8 kan de hoogpotige 4x4kwadraat de nul-naar-honderd-sprint in 6,7 seconden afleggen. De topsnelheid van de machine lijkt met 210 km/h wat tegen te vallen, maar de snelheidslimiet wordt elektronisch opgelegd door de auto. Reden ervoor zijn de gigantische off-roadbanden die op asfalt niet zoveel te vertellen hebben als de auto harder rijdt.

Aan de binnenkant heeft Brabus de standaardbekleding weggegooid en vervangen door 'Mastikleer' en alcantara. In dit geval gaat dat goed, maar soms slaat ook Brabus de plank behoorlijk mis. De buitenkant is extremer onder handen genomen. Voor is een aantal beschermstukken voor de bodem en de bumper toegevoegd en daarop zit ook een winch die de auto kan lostrekken als hij toch ergens klem is komen te zitten. De koplampen zijn vervangen door speciale Brabus-exemplaren met Xenonlampen erin.

Op de motorkap zit een grote Brabus 'hood scoop' die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Tussen de voorste beschermers en het roofrack zitten banden die ervoor zorgen dat bosschages uit de buurt van de voorruit blijven.

Brabus nam ook het onderstel onder handen. De speciale verstelbare ophanging is te bedienen vanaf een touchscreen in de auto. De schokdempers zijn van aluminium gemaakt waardoor ze lichter zijn dan de standaardexemplaren. 

De motor van de G500 levert als Mercedes hem laat gaan 422 pk, maar Brabus heeft daar 128 pk aan toegevoegd om de naam 550 waar te kunnen maken. Daarvoor plaatst de tuner twee extragrote turbo's die een hogere druk leveren. Om dat in goede banen te leiden is er een extra computer toegevoegd die het motormanagement helpt om meer dan een kwart extra vermogen uit de krachtbron te trekken en de drie ton zware auto voort te bewegen.