Grand Theft Auto komt tot leven

Als autotekenaars zich laten inspireren door games, dan krijgt je zoiets als de Black Cuillin. Want laten we eerlijk zijn, dit blok pure retro is toch gewoon de Z-Type uit Grand Theft Auto?

De creatie is gepresenteerd door het Britse bedrijf Eadon Green. Een nieuwe speler op de markt die de meest exclusieve coachbuild auto's ter wereld wil bouwen. Lekker ambitieus dus. Op de autoshow in Genève hebben ze een klein hoekje gehuurd om deze Black Cuillin te tonen. 

Het concern wilde een "romantic Grand Tourer of 1930s style" creëren, maar dan natuurlijk wel met moderne materialen en technieken. De ontwerper haalde naar eigen zeggen zijn inspiratie uit vooroorlogse Alfa's, al blijven wij bij ons vermoeden dat het een fanatieke GTA-gamer is. Eadon Green geeft niet heel veel details vrij, maar we komen wel te weten dat de auto voornamelijk uit aluminium is opgetrokken en er een dikke V12 onder de motorkap ligt. Dat klinkt in ieder geval als enkele uitstekende basisingrediënten. 

De auto op de beursvloer was nog een 'Vision Model', oftewel een niet rijdend model in schaal 1:1 om de reacties van de bezoekers te peilen. Eadon Green hoopt op de belangrijkste autobeurs van het jaar te ontdekken of ze met hun design een beetje in de smaak vallen. Of de auto bij een positieve beoordeling ook in productie wordt genomen, is niet bekend.

Mocht hij ooit te koop zijn, dan zal er ongetwijfeld een riant prijskaartje aan hangen. Dergelijke unieke creaties worden grotendeels met de hand gebouwd en daar gaat veel tijd inzitten. Al vinden we een hoge prijs ook wel weer passend, aangezien zijn lookalike in GTA de duurste auto in de game is.