VIDEO. Rallyrijder verdwaalt, rijdt parkeerplaats op, wint alsnog

Kris Meeke had de overwinning virtueel op zak toen hij toch nog crashte. Na een bijna koprol was hij zijn oriëntatie even kwijt op het parkeerterrein waarop hij terechtkwam. Met wat Gymkhana-bochten weet hij de finish toch te bereiken. Als eerste.

Je kent de verhalen van wielrenners die tijdens de Tour de France minuten voorliggen en dan het verkeerde kasseienpad nemen. Kan gebeuren, die jongens rijden in hun eentje op een fietsje. Maar een rallycoureur heeft een navigator op de passagiersstoel zitten, die zou de weg toch makkelijk moeten vinden. 

Kris Meeke en zijn navigator zijn duidelijk even compleet van slag als ze op het parkeerterrein naast de finish van de Rally Mexico landen. Meeke stuurt zijn wagen 180 graden de verkeerde kant op om het parcours weer te bereiken. Gelukkig lijkt de navigator gauw in te zien dat ze de niet richting de finish rijden, maar er vandaan. De 35 seconden voorsprong die het duo in de Citroën was genoeg om met uitstapje en al uiteindelijk toch te winnen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5db085de2b896', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });