BMW's topmodel M8 komt als pittig trio

Al het goede komt in drie├źn en dat geldt ook voor het toekomstige topmodel van BMW. De Duitsers plakken het M8-logo op liefst drie varianten. Het merk is blijkbaar als de dood dat er een niche wordt overgeslagen.

Dat BMW werkt aan een 8-Serie is mogelijk het slechtst bewaarde geheim in de auto-industrie. Mercedes heeft tenslotte zijn S-Klasse al als cabriolet en coupé, maar BMW levert zijn 7 Serie stug alleen als limousine. Dat kan niet langer en daarom komt er op basis van de zeven een reeks aan varianten, waaronder inderdaad een coupé en een cabriolet. 

Waar de 7 Serie geen M-badge op zijn kont krijgt, heeft BMW voor de 8 Serie wel extra pittige versies in de planning staan. Volgens ingewijden verschijnt deze M8 in drie smaken: Convertible, Coupe en Gran Coupe. De dakloze en tweedeurs versies spreken voor zich en de Gran Coupe zal een vijfdeurs coupe worden, zoals we die nu ook in een kleinere versie kennen als de 6 Serie Gran Coupe.

De M8'en krijgen waarschijnlijk dezelfde 4,4 liter twin-turbo V8 als de nieuwe M5 die binnenkort zal verschijnen. In de topmodellen zal het vermogen op ongeveer 600 pk liggen en dat verplaatst zich naar de weg via vierwielaandrijving. Het is nog maar de vraag of we de automaat met dubbele koppeling die we kennen uit andere M-modellen gaan terugzien in de topper, want waarschijnlijk kan die het enorme koppel van de motor niet aan. BMW zal daarom bij transmissie-specialist ZF aankloppen voor een achttraps automaat voor de M8. 

Liefhebbers moeten nog wel even geduld hebben, want voor de M8'en verschijnen, moet BMW eerst de 8 Serie onthullen. Die staat waarschijnlijk voor volgend jaar in de agenda en de M-versies zullen dan in 2019 volgen. Ach, sommige BMW-fans wachten al decennia op een M8, dan kunnen die twee jaar er ook nog wel bij. 

Hoofdfoto: BMW Vision Future Luxury Concept

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5def2efe66b20', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });