Video. Instant karma voor asociale uitvoeger

Wie brutaal is in het verkeer boekt doorgaans flinke tijdwinst. Vooral waar snelwegen splitsen en het juist de kant die je op moet muurvast staat is het verleidelijk nog even door te rijden en er later tussen te sneaken. Maar soms gaat dat fout.

Niets is zo frustrerend voor een automobilist dan zelf netjes bij een rij stokkend verkeer aan te sluiten en vervolgens te zien dat een gladjakker twintig auto's voor je zijn auto in de rij wachtenden prakt, maar laten we niet roomser zijn dan de Paus: we hebben allemaal wel eens een stukje afgesneden. Door een stukje vluchtstrook langs de file te pakken of bijvoorbeeld via een lange en vrije invoegstrook wat vrije meters te maken alvorens je weer in de rij wachtenden te voegen boek je flinke tijdwinst. Het risico dat je hierbij op de koop toe neemt is een boze trucker die je weg verspert of een agent die je op heterdaad betrapt en je een flip presenteert. Gebeurt dit, dan neem je je straf als een man en is het klaar, maar lullig blijft het wel.

In onderstaande video kijken we mee met de dashcam van iemand die liever niet aansluit in de rij wachtenden en pas bij (en over) het puntstuk in de rij auto's invoegt. Helaas voor de bestuurder rijdt er twee auto's voor hem een State Trooper die goed in haar spiegels kijkt. Karma's a bitch.