Ricciardo: Red Bull gaat niet winnen in Australië

De eerste race van het seizoen wordt meteen een thuisrace voor Daniel Ricciardo. De Ozzy van Red Bull tempert echter de verwachtingen voor zijn team, volgens hem zijn Ferrari en Mercedes momenteel sterker.

De immer goedlachse Ricciardo schoof voorafgaand aan de reis naar het andere eind van de wereld in Barcelona aan bij Sky Sports. In het programma get schwifty ask Crofty kregen we onder andere een inkijkje in de ranzige sportvoeding (het astronautenvoer) dat de coureurs krijgen om helemaal topfit te zijn. Zijn ze dat niet, dan gaan ze K.O. door de G-krachten die de brede nieuwe wagens genereren of ze verzwaren de al loodzware bolide verder. Naast een hoop lichtvoetig gezever was er ook ruimte voor de vraag die iedereen wil stellen: brengt Red Bull zijn A Game in Melbourne en gaan ze hun twee concurrenten bevechten?

Dani -niet vies van lekker direct commentaar- herhaalde hier wat hij aan het einde van week twee al in andere bewoordingen zei: Mercedes en Ferrari zijn momenteel nog een maatje te groot voor ons, waarbij hij zich niet laat verleiden tot eventuele uitspraken over de Renaultmotor. Daarnaast brengt Ricciardo de nuance aan dat de achterstand in het lopende seizoen ingelopen kan worden. Met andere woorden: het team heeft nog even de tijd nodig om helemaal op 100% te komen, de tweede seizoenshelft wordt waarschijnlijk sterker dan de eerste. Iets dat we eerder in de aanloop naar 2017 al hoorden vanuit het Red Bull-kamp.

Kennelijk is de grote kleine verrassing die Red Bull in petto heeft voor de GP van Australië niet voldoende om Max en Dani op het podium te laten belanden. Of er wordt weer vreselijk ge-underdogd door de Brits-Oostenrijkse renstal. Ze zijn immers niet vies van een beetje verstoppertje spelen. En bovendien: Ferrari was ook in de tests van 2016 heel snel en won vervolgens geen race. Laten we het er maar op houden dat we echt niet weten hoe de krachtsverhoudingen tussen de drie topteams zijn, maar nieuwsgierig zijn we uiteraard.

Het hele interview met Ricciardo is hier te zien.