Top Gear leeft weer, maar is nog steeds halfdood

Top Gear is terug. Het driemanschap LeBlanc, Reid en Harris draagt in het tweede seizoen een show die alles in zich heeft om de eer van Top Gear hoog te houden. De kijkers vinden dat echter nog niet. Clarkson c.s. rule supreme.

Top Gear was ooit de grootste autoshow in de geschiedenis van de auto of zelfs  non-fictieprogramma's. Als je mensen die auto's op kleur beoordelen enthousiast weet te maken voor de levensvervullers die auto's zijn, ben je een hele grote. Of drie groten. Dat hebben Clarkson, Hammond en May gedaan. Maar hun erfgenamen zijn allesbehalve slecht.

Het tweede 'nieuwe' seizoen van Top Gear is veelbelovend. Meer dan dat. Het is ook gewoon goede televisie, heel goede televisie. Maar vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Het nieuwe driemanschap mag dan nog zo goed zijn, het oude triumviraat was een fucking fenomeen. En dat uit zich in de kijkcijfers.

Er keken 2,7 miljoen mensen naar de laatste aflevering van Top Gear. Dat is niet slecht nog steeds best wel kut. Ook in de dagen dat Top Gear al best wel over datum was, trok het programma nog steeds met gemak zes miljoen kijkers. Het goede nieuws is echter dat de kijkcijfers bij de tweede aflevering niet echt gedaald zijn

Lui, geef de jongens een kans. Ze doen het goed en Top Gear was in 2002 ook geen geoliede machine.