Geheime app checkt de locatie van alle Koeningseggs

Kaalkoppige hypercarbouwer Christian von Koenigsegg is erg betrokken bij de producten die hij bouwt. We durven zelfs te beweren dat hij moeite heeft met loslaten, want hij heeft een app waarop hij op elk moment kan zien waar alle Koenigseggs zijn.

Iedere Koenigsegg ter wereld verschijnt op de app als een oranje puntje op de kaart. Helaas voor de autospotters en autodieven is dit programmaatje niet in de appstore te vinden, want dergelijke privacygevoelige informatie is alleen voorbehouden aan de grote baas himself. 

Een journalist kon tijdens de autoshow in Genève een blik werpen op de app. Daarop kon hij zien dat er veel oranje stipjes rond de Zwitserse stad rondzwierven, omdat een groep eigenaren had afgesproken om elkaar daar met hun auto's te ontmoeten. 

Nu lijkt het alsof Christian zich helemaal kapot Big Brothert op zijn klanten, maar dat vindt hij zelf meevallen want het kan allemaal veel erger. "It's technically possible to place a camera inside the vehicles and I could see the drivers, but that'd be creepy." Ja, dat zou inderdaad creepy zijn... Wij zouden als Egg-eigenaar toch eens dat interieur nalopen op verborgen cameraatjes. 

De app biedt ook voordeeltjes. Zo kan je Christian altijd even bellen voor de locatie als je auto gestolen is en mocht je met pech stranden tijdens een roadtrip, dan hoef je niet aan de ingevlogen Zweedse monteur uit te leggen waar je staat. Handig!