Lol! Porsche bouwde Cayenne Cabriolet

Ontwerpers bij Porsche hebben ooit het idee gehad om het dak van hun SUV te halen. Het resultaat is direct in een donker magazijn gepropt, maar nu mag de wereld alsnog kennismaken met de Cayenne Cabriolet Concept.

Je maakt wel eens van die fouten waar je pas later om kan lachen. Dat geldt in het geval van Porsche voor de Cayenne Cabriolet Concept. In 2002 ging de ontwerpafdeling van Porsche los op de dakloze concept car, maar het resultaat beviel blijkbaar allerminst. Het model werd nooit onthuld en verdween eerloos in de voorraadkamer. 

Vijftien jaar later durft Porsche deze fout wel toe te geven. Voor een video over hun concept cars is de cabriolet uit de mottenballen gehaald en wordt hij voor het eerst aan de wereld getoond. 

We zien een Cayenne van de eerste generatie met een agressieve voorzijde. Het dak is geheel verdwenen en aan de achterkant is een Targa-achtige beugel geïnstalleerd. Achter deze beugel vinden we een erg plat liggende achterruit. De aflopende raamlijn geeft de zijkant een sportieve look en dat wordt mede versterkt door het feit dat de achterdeuren zijn verdwenen. Deze grote Cayenne is gewoon een tweedeurs Porsche. 

Hoewel Land Rover onlangs het dak van de Evoque heeft gesneden en Mercedes met de Landaulet een deel van de G-Klasse heeft geopend, blijft deze Porsche slechts een concept. De Cayenne verkoopt blijkbaar in dichte vorm al goed genoeg. Op basis van dit design is dat misschien ook maar beter.