SPION: 'Politie test MINI Countryman al'

Zou het dan echt gaan gebeuren? De politie in MINI's. Volgens Autobahn's informant rijdt de politie in het noorden van het land al proef met een Countryman.

De vaderlandse politie heeft een voorkeur voor koekblikken die in Nederland zijn gebouwd. Vroeger waren het de Volvo's 340, later reden er Mitsubishi's Carisma en Space Star rond met de strepen van de politie. Maar met de komst van MINI naar Born werden er geen politiewaardige voertuigen meer gebouwd. Althans bij een agent in een cabrio kan iedereen alleen denken aan de Porsche Targa en niet aan een MINI cabriolet.

Nu ook de Countryman uit Limburg afkomstig is, kan de hermandad weer Nederlandsche waar kopen. Vanaf 2018 gaan er 2.300 nieuwe surveillancewagens aangeschaft worden en MINI werd onlangs genoemd als een van de kandidaten. Dankzij een oplettende terugfotograaf weten we dat er inmiddels echt getest wordt met een Countryman. De auto werd gespot in Friesland en de kuchende man met regenjas die ons een envelop met de USB stick gaf, waarop we deze foto aantroffen, vermeldt erbij dat de MINI op een politieterrein is gesnapt.

Blijkbaar wordt de auto wel getest als een opvallende politieauto, maar heeft het proefmodel nog niet alle toeters en bellen aan boord: er zitten bijvoorbeeld geen zwaailichten op het dak. Ook lijkt het wat onwaarschijnlijk dat de politie haar werk gaat doen met zulke blitse velgen onder de auto's. Desondanks ziet het er helemaal niet verkeerd uit en wie zegt dat het raar staat als je gestopt wordt door een agent in een MINI? Alsof een Volkswagen Touran zoveel stoerder is.

Wij danken onze tipgever voor de tip. *hat tap*