Alfa Romeo op koers om 250 miljoen auto's te verkopen

De wederopstanding van Alfa Romeo is real. Wie dit niet gelooft moet eens naar China kijken, daar werden in enkele seconden 350 Giulia's weggezet. Als de Italianen deze flow vasthouden hebben ze aan het eind van het jaar 250 miljoen auto's verkocht.

Chinezen staan bekend als alleseters. Op automotive gebied gaat deze vlieger ook op, naast Amerikaanse en Duitse auto's is er ook een onstilbare honger naar Italiaanse auto's in de Volksrepubliek. Een serie van 350 Giulia's die online werden aangeboden waren in exact 33 seconden uitverkocht. Alsof er een zwerm sprinkhanen een graanveld rampeneert.

De Giulia's zijn de eerste auto's die Alfa Romeo sinds zijn terugkeer op de Chinese markt verkoopt. Deze batch werd op internet aangeboden door Tmall, onderdeel van Jack Ma's miljardenpaleis Alibaba, en bovendien de enige partij in China die online Alfa Romeo's mag verkopen. Afgaande op het succes van deze eerste partij schetsen we alvast een rooskleurig beeld voor de Italianen. Als ze dit tempo kunnen consolideren, dan verkopen ze 636 Giulia's per minuut, 38.181 per uur, 916.636 per dag en 334 miljoen in een jaar. In het lopende jaar kunnen volgens deze logica zo'n 250 miljoen van de bella's weggezet worden, voor elke vijfde Chinees eentje.

Succes in China is FCA niet vreemd. Zustermerk Maserati deed vorig jaar op Tmall hetzelfde kunstje met de Levante, waarvan er 100 exemplaren in 18 seconden de deur uitvlogen.