Te koop: betaalbare Ferrari van David Beckham

Als je een modern ogende Ferrari voor zo min mogelijk geld zoekt, kom je al snel bij de 360 uit. De supercar van begin deze eeuw is nu bereikbaar geworden voor minder gefortuneerde fans en dit exemplaar heeft ook nog bekende billen op het leer gehad.

De Ferrari 360 Modena en Spider volgden de F355 op. De nieuweling had een compleet nieuw en veel ronder design en een stijver en lichter chassis. De 3,6 liter atmosferische V8 produceert 400 pk en doet dat met een heerlijke schreeuw uit de uitlaat. De 360 staat aan de wieg van de moderne V8-supercars waar het Italiaanse merk bij het grote publiek bekend om staat. De modellijn is de ruggengraat van het (financiële) succes van het moderne Ferrari en evolueerde uiteindelijk in de 488 GTB die momenteel op elke Londense straathoek is te vinden. 

De 360 was in zijn tijd een hit bij de rijke snelheidsduivels en ook onder de bekende planeetbewoners verkocht hij goed. Dit exemplaar werd aangeschaft door voetballer David Beckham. Een man die graag gezien werd en daarom is het passend dat het om een cabriolet gaat. Opvallen doet hij overigens ook met de optionele sportuitlaat en BBS velgen. 

We kunnen niet zeggen dat Beckham veel heeft genoten van het steigerende paard. De auto rolde in 2001 uit de showroom en heeft sindsdien pas 7.800 mijl (12.500 kilometer) afgelegd, waarvan een onbekend aantal met de Spice Girl kapende voetballer achter het stuur. Mocht je interesse hebben, dan kan je op 29 maart meebieden tijden de veiling in het Britse Duxford. Het veilinghuis verwacht een opbrengst tussen de 85.000 en 95.000 Britse pond, maar wij vermoeden dat dit vooral is gebaseerd op de bekende eigenaar. Mocht je niet hechten aan de kontgeuren van een populaire baltrapper, dan zijn er goedkopere exemplaren te vinden en dan zit het stuur ook nog aan de goede kant.