Tweede Lamborghini Huracán voor Italiaanse politie

Omdat meer Lamborghini's op de weg altijd beter is heeft het Italiaanse concern een tweede Huracán gedoneerd aan de lokale politie. Naast snelwegpatrouilles moet de 610 pk sterke stier ook snel orgaantransport voor zijn rekening nemen.

Het PR 1-2'tje tussen Lamborghini en de Polizia Stradale gaat terug tot 2009, toen de eerste Gallardo aan de Italiaanse kit werd geleverd. Acht jaar later is de politie de V10 nog steeds trouw, en dat zouden wij ook zijn als we de exemplaren simpelweg in de schoot geworpen kregen. 

De politie had al één Huracán, gisteren werden de sleutels van een tweede exemplaar door CEO Stefano Domenicali hoogstpersoonlijk overhandigd. Ook dit exemplaar wordt ingezet door de snelwegpolitie van Bologna, en zal dus op de Noord-Italiaanse Autostrada's te zien zijn. Naast een camerasysteem en alle toeters en bellen die bij een politie-auto horen heeft de auto in zijn kofferruimte een koelbox die geschikt is om biertjes danwel orgaanvlees gekoeld te vervoeren. De vierwielaandrijver wordt namelijk ook als snelle orgaankoerier ingezet, vorig jaar heeft de eerste Huracan tijdens twee acties een flink aantal niertransplantaties in Lombardije en Toscane mogelijk gemaakt. Ook heeft de Huracán een defibrillator aan boord. 

Naast de politiebestickering is heel subtiel een tricolore over de lengte van de auto aangebracht, mocht er nog twijfel bestaan over de afkomst van de sportwagen. Ook hebben de Pirelli P Zero's volgens de officiële informatie een blauwe wang, maar dit zien we eerlijk gezegd niet. Of een auto met hoogtoerige atmosferische V10 die laag bij grond ligt en niet het meest ideale veercomfort heeft de beste keuze is voor de taken die hij moet uitvoeren? Geenszins: een iets ruimere Estate met een hele sterke diesel was een stuk logischer geweest, maar die maakt Italië niet.

Naast de Lamborghini's heeft de Italiaanse politie (de collega's van de Carabinieri) bovendien ook een paar Giulia Q's om mee te spelen. Dat zien we in Duitsland niet gebeuren, ook al zou het een ideaal testbed zijn om te zien hoe goed je supercar hoge kilometerstanden kan verwerken.