Dorp vol zeikerds krijgt zee van gele auto's

FeelgoodTV. De Brit Peter Maddox (84) werd door nimby's van Bibury geterroriseerd wegens het hebben van een gele auto, die in al zijn geelheid het aanzicht van het middeleeuwse durpje schond. Een gele parade steunt de autoliefhebber nu.

De oude knar kreeg van onbekende buurtbewoners te horen dat hij moest oprotten uit het pittoreske gat. Deze boodschap werd hem niet afgeleverd op een stuk perkament, maar in de lak van zijn gele Corsa gekrast. Het resulteerde in een schadepost van ruim 6.000 Britse ponden en een treurig verhaal dat de krant haalde.

Hoewel zijn dorpsgenoten hem niet moeten, kreeg Maddox dankzij het nieuws wel bijval vanuit de hele wereld. Dat resulteerde dit weekend zelfs in een Project X voor gele auto's. De vierwielers trokken in een lange bananengekleurde stoet door het dorp om de Corsa-rijdende opa een hart onder de riem te steken. 

Of het zin heeft is nog maar de vraag. Sinds zijn gele Corsa is vernield is Maddox braaf overgestapt op een grijze auto, dus het lijkt erop dat de zeiksnorren alsnog winnen.