Dat zijn de belangrijkste conclusies van het overleg tussen de motorleveranciers afgelopen weekend. Het geluid dat de huidige motoren produceren is de fans al jaren een doorn in het oor oog. Zij verlangen, net zoals Max Verstappen, terug naar de tijd dat je niet eens in dezelfde tijdzone als een Formule 1-auto kon zijn zonder gehoorbeschadiging op te lopen.
Een andere belangrijke conclusie is dat F1-aandrijflijnen goedkoper moeten worden. Dit is belangrijk voor de sport, omdat het dan voor nieuwe fabrikanten aantrekkelijke wordt om in te stappen. Momenteel is de hybride aandrijflijn van een F1-racer een machtig ingewikkelde machine. Het versimpelen van de motor moet de ontwikkelings- en productiekosten naar beneden brengen.
Hoe de FIA deze ambities gaat realiseren, is nog niet duidelijk. Tijdens de vergadering afgelopen weekend werden vooral de voornaamste doelen voor de sportklasse na 2020 geformuleerd. De exacte technische uitwerking daarvan zal de komende jaren een onderwerp van discussie vormen. Bij de meeting waren niet alleen alle huidige motorleveranciers (Ferrari, Mercedes, Honda, Renault) aanwezig, maar werden ook potentiële partners (Volkswagen Group) uitgenodigd.
De deelnemers hebben in ieder geval besloten dat de krachtbron van een F1-motor enigszins relevant moet zijn ten opzichte van de techniek die in straatauto's zit, maar dan wel simpeler en goedkoper dan in de huidige opzet. Daarnaast moeten de motoren veel vermogen blijven leveren, met meer geluid en een "desire to allow drivers to drive harder at all times". Dat laatste betekent waarschijnlijk dat de brandstoflimiet verdwijnt, zodat de coureurs weer vol het gas in kunnen trappen zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze te veel verbruiken.