Luxemerk van Hyundai wil de strijd met Tesla aangaan

Wij hebben wel respect voor Hyundais paradepaardje Genesis, de ambities zijn lekker hoog. Nu wil het weer Tesla verslaan op het gebied van elektrische auto's.

Hyundai wil een heel spectrum aan elektrische auto's aanbieden en daar vallen de Bentley-fans van luxedochter Genesis ook onder. Die moesten maar eens high-end elektrische en hybride bolides gaan ontwikkelen. In 2019 krijgen we de hybride te zien, in 2021 de EV, aldus Hyundai. 

De halffossiele Genesis zal gebaseerd worden op een bestaand model, wat betekent dat vermoedelijk alleen de aandrijflijn zal worden veranderd. We weten alleen niet om welk model het zal gaan, de G80 of de G90. De EV zal op een volledig nieuw platform worden gebouwd. Het is niet duidelijk wat voor soort voertuig, maar een SUV of crossoverig ding ligt voor de hand, omdat dat een lucratieve niche is in de luxemarkt waarin Genesis wil opereren.

Na 2021 kunnen we in ieder geval nóg een elektrische auto van Genesis verwachten. "The company is considering two EV architectures: one for small- and medium-sized vehicles, another for larger ones." Dat klinkt veelbelovend, wellicht dat er een echte Tesla-concurrent opstaat: "The goal (...) is a flagship Genesis EV that can outperform the best from Tesla and others." Breng het, breng het.