Het ultieme moderne hipsterbusje is hier!

Sinds de opkomst van de foodtruck is de klassieke Citroën HY ongekend populair. De rijdende container is weer helemaal hip en voor de echte liefhebbers is er nu een moderne versie.

Iedere Instagramfilter liefhebbende knotjesdrager weet dat als je een handeltje in verse linksdraaiende guaveyoghurt wil beginnen, je een Citroën HY moet hebben. De blikken trucks zijn erg geliefd bij foodies en het is vrijwel onmogelijk om nog een exemplaar te vinden dat niet is omgebouwd tot superfoodkeuken. 

Gelukkig is er eindelijk een modern alternatief op de markt verschenen. De Italiaanse verbouwer FC Automobili heeft een bodykit uitgebracht waarmee een moderne Citroën Jumper wordt omgetoverd in een retro-HY. 

De kit zorgt voor een ribbeltjeslook rondom en zelfs op het dak. Aan de voorzijde domineert de grote rechthoekige grille met het eveneens enorme logo van de Franse autobouwer. De twee uitstekende koplampen maken de retrolook compleet. 

Het resultaat is de natte droom van menig rijdende keuken-gastronoom. Wel de klassieke look waar menig voedselfestival mee gevuld is, maar dan met moderne techniek onderhuids. Weet je tenminste zeker dat je keuken op de plaats van bestemming aankomt. 

FC Automobili maakt slechts zeventig exemplaren van deze bodykit, maar weet ondanks dit geringe aantal al beter op de HY-hype in te spelen dan Citroën zelf. De Franse fabrikant ziet dat hun 70 jaar geleden geïntroduceerde busje bijna populairder is dan de moderne modellen, maar weet daar nog niet van te profiteren. Veel verder dan een lelijke concept car kwam Citroën nog niet. Misschien moeten ze een voorbeeld nemen aan de Italianen die deze memberberriesmobiel wel weten om te zetten in inkomsten.