Nieuwe Aston Martin Vantage klinkt als een bommenwerper

De DB11 is voor Aston Martin slechts het begin van een hele reeks aan nieuwe modellen. Binnenkort krijgt ook de Vantage eindelijk zijn opvolger en een gespot prototype klinkt al veelbelovend.

De relatief compacte Vantage zit alweer sinds 2005 in het assortiment en is dus toe aan een welverdiend pensioen. Momenteel melken de Britten het model nog uit met allerlei uitzwaaiversies, maar de opvolger draait al achter de schermen warm.

De nieuweling staat op een ingekorte versie van het aluminium platform van de DB11. Waar zijn nieuwe broer de rol van GT op zich neemt, moet de Vantage een stuk sportiever worden. De motor ligt weliswaar voorin, maar vooral een scherpere besturing en stijvere vering moeten de Vantage een betere wegligging bezorgen. 

De Vantage verschijnt in eerste instantie als coupé met een nieuwe 4.0 twinturbo V8 die uit de schappen van Mercedes komt. De roadster volgt iets later en uiteindelijk komt er ook een sterkere versie met de 5,2 liter V12 uit de DB11. 

Momenteel wordt er nog getest met de V8 en we moeten zeggen dat het geluid indrukwekkend is. Als het prototype langs komt knallen over de Nürburgring lijkt het alsof een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog zijn soundtrack laat horen. Een verademing in dit turbotijdperk en we hopen dat het productiemodel net zo goed klinkt.