Audi Sport injecteert vleugje race-DNA in de R8

Audi Sport (voorheen quattro GmbH) is de afdeling waar u terecht kunt voor de exclusiefste modellen met vier ringen: de RS'jes en de R8-modellen. In een poging de R8-waaier wat uit te breiden hebben de Duitsers een extra racy R8 coupé gemaakt.

Het recept van deze nieuwe R8 “Audi Sport” Edition is simpel: stop meer motorsport-DNA in je auto, om een brug tussen de straat- en circuitmodellen te slaan. Hierbij is Audi vooral voor uiterlijk vertoon gegaan: je kunt je straatauto immers moeilijk op slicks zetten of de motor zeer agressief afstellen. De auto krijgt daarom een speciale lak in zilver, rood, en zwart (de racekleuren van Audi), een 12-uuraanduiding op het stuur, dikke gesmede 20" wielen (met 245/30 en 305/30-banden), een undertray en natuurlijk carbon frutsels. 

Audi bouwt 200 exemplaren, die vanaf het einde van de zomer uitgeleverd worden. Het vermogen blijft ongewijzigd: u kunt hem bestellen als V10 (540 pk) of V10 Plus (610 pk). Of het speciaaltje ook onderdeel is van het offensief van Audi Sport om een vrachtlading aan modellen te RS-ficeren weten we niet zeker: in ons boek kwalificeert een nieuw verfje en wat extra carbon niet als apart model, maar wellicht denkt de marketingafdeling daar anders over.

De redelijk kleurrijke R8 Audi Sport Edition beleeft zijn wereldpremière op de New York Auto Show, waar hij naast onderstaande LMS GT4 staat, een eveneens nieuwe klantracer-versie van de R8. Kleine verschillen, inderdaad.