Max Verstappen sluit uitstapje naar andere raceklasses uit

In het huidige F1-deelnemersveld rijdt een aantal omnivoren rond die graag ook eens andere dingen dan alleen Formule 1 willen uitproberen. Max is daar niet één van, hij zit goed op zijn plek.
@media (max-width: 679px){#fig-65dcdf6a3a2c5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcdf6a3a2c5 img{#fig-65dcdf6a3a2c5 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65dcdf6a3a2c5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcdf6a3a2c5 img{#fig-65dcdf6a3a2c5 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65dcdf6a3a2c5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcdf6a3a2c5 img{#fig-65dcdf6a3a2c5 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65dcdf6a3a2c5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcdf6a3a2c5 img{#fig-65dcdf6a3a2c5 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

De beslissing van Fernando Alonso om dit jaar niet te kiezen voor dé GP van het jaar in Monaco, maar in plaats daarvan (letterlijk) rondjes te rijden in de Indy 500 is nog steeds het gesprek van de dag in de paddock. Race-journo's zijn zo blij dat ze eindelijk eens een originele vraag kunnen stellen dat ze zich niet inhouden: het hele deelnemersveld is onderhand gevraagd a)wat ze van Fernando's move vinden en b) of ze zelf wel eens fantaseren over een uitstapje.

De eerste lading vragen kwam gisteren op de eerste FIA-persconferentie voorafgaand aan Bahrein (Hamilton, Perez, Vandoorne). Stoffel (die er de hele persco bijzat alsof hij graag ergens anders was dan daar) maakte hier een grapje dat hij dit jaar de GP van Hongarije laat schieten om mee te doen aan de 24 uur van Spa Francorchamps. Hij moet alleen wel werken aan zijn delivery want na het geintje bleef het 10 seconden ongemakkelijk muisstil. Wat nog erger was: enkele serieuze kranten brachten zijn gebbetje vervolgens als echt nieuws. 

Lewis Hamilton liet weten meerijden met de MotoGP wel te zien zitten, wat we helemaal begrijpen. Motorheld Valentino Rossi heeft al meermalen in een Ferrari-bolide gereden, maar natuurlijk alleen wat pretrondjes. Tijden van vroeger waarin John Surtees gewoon allebei deed (en Le Mans erbij) zien we nu niet meer zo snel terugkomen.

Natuurlijk kreeg Max (op de foto hierboven in een onderonsje met DJ Hardwell) in Bahrein ook de tweeledige vraag. Zijn antwoord: hij snapt de move van Alonso, die dit seizoen niet in de buurt van een podium lijkt te komen, maar voor Max is dit natuurlijk anders. Uiteraard focust hij zich helemaal op het F1-racen, al was het alleen maar omdat er dit seizoen nog veel werk te verrichten is voordat Red Bull Ferrari en Mercedes kan bedreigen. Los van dat: Red Bull zou hem natuurlijk nooit een race laten missen. No chance in hell. In 2015 maakte Nico Hülkenberg overigens in een rustweekend wel een kort uitstapje naar de 24 uur van Le Mans, maar zelfs daarvoor heb je veel welwillendheid van je team nodig. En motivatie.

Ook na zijn F1-carrière (en dan kijken we zo 15 tot 20 jaar in de toekomst) zie Max andere raceklasses niet zo zitten. F1 is dé discipline voor hem. Misschien als er ooit een jetski-kampioenschap wordt opgericht dat we Max nog eens gaan zien, maar de ambitie om elders te racen lijkt niet zo te branden bij onze landgenoot.

Voor de race van dit weekend is Max helder: Red Bull doet hooguit mee voor P5 en 6, dat is onder normale omstandigheden het best haalbare, aldus Max op Verstappen.nl. De Ferrari's zijn sterk onder warme weersomstandigheden en Mercedes ligt sowieso buiten de greep van de Red Bulls. Kortom: laten we niet te hard hopen op een podium dit weekend.

In Bahrein keert Prinses Pascal overigens ook terug in de F1. Na twee races Giovinazzi (die een sub-optimaal laatste weekend reed) neemt de tot voor kort geblesseerde Duitser het dan eindelijk over bij Sauber. Vanmiddag om 13:00 uur begint de eerste vrije training.