Waarom de nieuwe Porsche 911 GT2 een monster wordt

Porsche maakt zich op voor de klapper van het 911-segment. De 911 GT2 RS moet een alles overtreffende snelheidsduivel worden met het vermogen op de achterwielen. 

De GT2 RS moet het vlaggenschip van de huidige 911-generatie worden. Meer vermogen dan de rest en dat dan alleen op de achterwielen. De topper maakt gebruik van dezelfde motor als de Turbo S, maar dan met een extra lading pk's. Volgens de laatste geruchten gaat het om 650 of zelfs bijna 700 pk.  Ietwat veel vermogen voor alleen de achterwielen. Daarom komt er een berg techniek om te helpen: achterwielsturing, Porsche Torque Vectoring en een volledig variabele sperdifferentieel moeten de sportauto helpen op de weg te blijven.

Later dit jaar moet deze top dog onthuld worden en dat betekent dat Porsche nu nog de laatste testkilometers maakt. Uiteraard nog grotendeels gecamoufleerd, maar wat we zien oogt agressief. Vooral de gigantische achtervleugel is in your face. Het mag duidelijk zijn dat Porsche hier een serieuze racer gaat neerzetten. Dat hij ook nog de weg op mag is slechts mooi meegenomen.