Pats: Volkwagens derde elektrische concept, de I.D. Crozz

Volkswagen breidt zijn I.D. Conceptfamilie uit tot 3 modellen met deze 'Crozz'. Want het is een Crossover, maar dat schrijft de jeugd met een 'z' in plaats van een 's'. How do you do, fellow kids?!

Natuurlijk, de I.D. Crozz is een variatie op hetzelfde thema: we worden alvast voorgemasseerd en warmgemaakt voor de elektrische toekomst van Volkswagen in de vorm van een aantal carrosserievormen op één en hetzelfde (MEB-)platform. Voor China is dit de crossover die vanachter shutter shades de wereld inkijkt en waarin de inzittenden dankzij een groot filter altijd voorzien zijn van frisse lucht. Niet geheel toevallig wordt deze auto onthuld in Shanghai, samen met Beijing de smog-hoofdstad van de wereld. 

Na de I.D. en de I.D. BUZZ is de Crozz als gezegd de derde variatie op hetzelfde thema van VW. De elektromotoren zorgen voor 225 kW (306 pk) en het bereik bedraagt 500 km, met dank aan een 83 kWh-pakket. Vrij veel batterij voor een auto die slechts 4,62 meter lang is. Het pakket kan overigens dankzij de 150 kW-standaard in een half uurtje nagenoeg volgeladen worden.

De technische specs duiden verder op precies dezelfde basis als voor Skoda's Vision E is gebruikt, wat alleen maar logisch is. Het e-platform moet over de hele groep uitgesmeerd worden. Verder kan de kofferbak van de Crozz gebruikt worden om pakjes in te bezorgen, wat allemaal theoretisch geneuzel is, want het is een concept. Tijd voor plaatjes.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6a7e4d54c01', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });