Grijp uw kans: er staat weer een Porsche 911R te koop

 Misschien wel de begeerlijkste 911 van de afgelopen jaren: de R. Porsche maakte er slechts 991 en die waren in geen tijd verkocht. Nu staat er gelukkig weer een te koop: nummertje 235 kan van u zijn. Breng wel een bak geld mee.

De 911R is gewonnen uit geconcentreerd Porsche-extract en daardoor zo gewild als een vrouw in een mannengevangenis. De auto kostte nieuw nog geen twee ton, maar niet zo lang geleden werd een exemplaar voor zeven ton aangeboden. Zo gretig is de trouwe Porsche-aanhang.

Daar is het fijn dat Sotheby's zo goed is geweest om nummer 235 in de etalage te zetten. And will you look at it. Minder dan duizend kilometer op de teller en praktisch nieuw, wat een buitenkans. Onder het heerlijke plaatje leeft een vierliter boxer-zescilinder die 500 pk levert. Wat dit specifieke exemplaar nog gewilder maakt, is in de eerste plaats de zestraps handbak. Daarnaast is de extra grote brandstoftank met een inhoud van negentig liter een fijne optie.

De R is in handen geweest van slechts één eigenaar, een Italiaan die meer van poetsmiddel dan van rijden hield. Dat betekent dat u meer dan een tonnetje of twee moet meebrengen naar de veiling.