Deze Lancia Delta S4 Stradale verdient het om gered te worden

Iemand moet deze Lancia Delta bevrijden van de Fritzl die hem al 32 jaar gevangen houdt. Sinds de machine uit de werkplaats kwam rijden mocht hij nog geen 1.600 kilometer afleggen. Al die tijd stond de arme Stradale te verstoffen.

Een van de 200 gebouwde exemplaren van de Lancia Delta S4 Stradale wordt op 27 mei eindelijk bevrijd uit de handen van een kwade verzamelaar. Wie bedenkt het om een racemonster te kopen en dat dan ongebruikt weg te zetten? Het is een schande dat de 1.759 cc viercilinder met dubbele nokkenas en een dual step supercharger én een turbo die meer dan 300 pk levert nooit goed gebruikt is.

Positief aan het niet gebruiken van de auto is dat de rode lak er schitterend uitziet en dat de beige alcantara bekleding nog nauwelijks ingezeten is.

De Delta S4 is de Groep B voorloper van de Delta HF Integrale die verschillende rally WK's wist te winnen. De Integrale is echter een stuk minder exclusief dan deze S4 Stradale, waar er maar 200 van werden gemaakt om de homologatie-eisen van de FIA te halen.