Dit kost de volledig elektrische MPV van Opel

De hele familie elektrisch vervoeren zonder de hoofdprijs van een Tesla te betalen? Dan kan je binnenkort bij de Opel-dealer terecht voor de nieuwe Ampera-e. De MPV krijgt in Nederland een vanafprijs van 40.995 euro.

Voor deze 41 ruggen krijg je een stekkerbak met een accupakket van 60 kWh, die een actieradius (NEDC) van 520 kilometer oplevert. Ruim meer dan de afstand die je maximaal met je kinderen in je auto wil doorbrengen. In het interieur is voldoende plek voor vijf personen en dan kan er ook nog 381 liter aan bagage mee. 

De elektromotor levert 204 pk en 360 Nm en hoewel de auto oogt als een Vinex-familievervoerder, levert hij leuke prestaties. De sprint van 0 naar 50 km/u duurt slechts 3,2 seconden, wat betekent dat je vrijwel ieder stoplichtsprintje kan winnen. De topsnelheid is alleen wel begrensd op een bescheiden 150 km/u, omdat daarboven de batterijen te snel leeglopen. Het kan niet altijd feest zijn, zullen we maar zeggen. 

In Noorwegen is de Ampera-e al sinds december te krijgen en vanaf juli verschijnt hij ook bij de Nederlandse, Duitse en Zwitserse dealers. Uiteraard is Nederland gekozen om als één van de eerste landen dit model te leveren vanwege de voordelige belastingtarieven. Zakelijke rijders kunnen met deze Opel van het gunstige 4 procent bijtellingstarief profiteren. 

De auto komt overigens niet bij iedere Opel-dealer te staan. Het merk heeft 28 dealers in Nederland geselecteerd als Opel e-agents en alleen daar zal de Ampera-e in de showroom verschijnen.